EnchantedxD

EnchantedxD

Szef Kuchni
[Przepisów: 89]

Greckie suflaki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Danie smakuje wszystkim!

Greckie suflaki

Składniki:

Greckie suflaki

 

  • 2 pojedyncze filety z kurczaka
  • przyprawa do gyrosa
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób przygotowania:

Greckie suflaki
1 Filety z kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy w długie paski. Opruszamy solą, pieprzem i obficie posypujemy przyprawą do gyrosa. Skrapiamy odrobiną oleju, aby przyprawy dobrze przylegały do mięsa 2 Paski mięsa nabijamy na patyczki wzdłuż, lekko je skręcając. Przygotowane szaszłyki układamy na tacce aluminiowej i wstawiamy do lodówki na ok 30 min aby mięso się przemacerowało 3 Piekarnik z termoobiegiem rozgrzewamy do temp. 170 stopni, natomiast zwykły do 200 stopni. Wstawiamy tackę z szaszłykami i pieczemy ok 30 min