darek112

darek112

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 172]

Grillowana pierś z indyka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Grillowana pierś z indyka

Grillowana pierś z indyka

Składniki:

Grillowana pierś z indyka

 

  • 60 dag piersi indyka
  • na marynatę:
  • 1/2 szklanki wytrawnego białego wina
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 5-6 łyżek oliwy
  • łyżeczka soku z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • tacki aluminiowe paclan

Sposób przygotowania:

Grillowana pierś z indyka
Mięso umyć, osuszyć, pokroić na 8 części. Oliwę, wino oraz przeciśnięty przez prasę czosnek wymieszać z sokiem z cytryny i sosem sojowym, dodać szczyptę soli i pieprzu. Przygotowaną marynatą skropić mięso i odstawić pod przykryciem do lodówki na 2 godziny. Pierś z indyka wyłożyć na tacki aluminiowe i smarować marynatą co jakiś czas obracając.