mrozluk

mrozluk

Starszy Kucharz
[Przepisów: 47]

Grillowane roladki z polędwicy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Podajemy z sałatą i pieczywem

Grillowane roladki z polędwicy

Składniki:

Grillowane roladki z polędwicy

 

  • polędwica wieprzowa 1/2 kg
  • bekon kilka plasterków
  • pieczarki małe kilka sztuk
  • papryka marynowana czerwona 1/2 słoik
  • natka pietruszki kilka gałązek
  • musztarda 2 łyżki

 

  • marynata:
  • czerwone wino 1/2 szklanka
  • czosnek 2 ząbki
  • wegeta 1 łyżeczka

 

Sposób przygotowania:

Grillowane roladki z polędwicy
Przegotowujemy marynatę: wino mieszamy ze zmiażdżonym czosnkiem, wegetą. Polędwicę przekładamy do naczynia, zalewamy marynatą i odstawiamy na około 2 godziny. Po tym czasie mięso kroimy w plastry, lekko rozbijamy, smarujemy musztardą, posypujemy wierzch posiekaną natką pietruszki. Na każdy plaster mięsa kładziemy plasterek bekonu, lekko, zwijamy. Mięso nadziewamy na patyczki do szaszłyków na przemian z pieczarkami i papryką. Grillujemy. Od czasu do czasu polewamy szaszłyki pozostałą marynatą.

Tagi:

marynaty