iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Grillowany indyk na szpinaku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Lekkie zdrowe dietetyczne danie. Mięso grillujemy i podajemy na pysznym lekko czosnkowym szpinaku. Dużo energii małym kosztem .

Grillowany indyk na szpinaku

Składniki:

Grillowany indyk na szpinaku

 

 

Sposób przygotowania:

Grillowany indyk na szpinaku
Sznycle z indyka solimy i doprawiamy pieprzem do smaku. Grillujemy z obu stron . Na patelni rozgrzewamy masło klarowane dodajemy szpinak i na małym ogniu podsmażamy go aż woda odparuje. Następnie doprawiamy sola i pieprzem. Na koniec dodajemy wyciśnięty czosnek. Mieszamy. Szpinak nakładamy na talerz na niego serwujemy pokrojonego indyka. Podajemy na ciepło

Tagi:

szpinak indyk