elza

elza

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Grillowany sandacz z pietruszką

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Niezapomniany smak (może) własnoręcznie złowionej ryby!

Grillowany sandacz z pietruszką

Składniki:

Grillowany sandacz z pietruszką

 

  • 1 sandacz
  • 2 cytryny;
  • Ziarenka smaku WINIARY;
  • pęczek natki pietruszki;
  • bazylia
  • 60 g masła;
  • Sos czosnkowy Winiary;

Sposób przygotowania:

Grillowany sandacz z pietruszką
Rybę oczyścić z łusek i wnętrzności nie odcinać głowy ani płetw. Skropić sokiem z połowy cytryny i natrzeć Ziarenkami smaku i bazylią. Pozostawić na 1 godz. w chłodnym miejscu. Cytryny dokładnie wyszorować, pokroić na plasterki i włożyć je do wnętrza ryby.Natkę pietruszki drobno posiekać, połową włożyć do wnętrza ryby razem z cytryną i kawałkiem masła. Rybę ułożyć na folii aluminiowej, położyć na niej wiórki masła i posypać resztą pietruszki. Dokładnie zawinąć folię, grillować ok. 20 min. z każdej strony. Podawać z Sosem czosnkowym WINIARY.