Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Gulasz cielęcy z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Mięso oraz szynkę lub boczek pokrajać w paski. Oczyszczone i umyte pieczarki dokładnie

Gulasz cielęcy z pieczarkami

Składniki:

Gulasz cielęcy z pieczarkami

 

  • 50 dag resztek cielęciny pieczonej lub gotowanej

 

  • 10 dag okrawków szynki lub wędzonego boczku

 

 

  • cebula

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz cielęcy z pieczarkami
Mięso oraz szynkę lub boczek pokrajać w paski. Oczyszczone i umyte pieczarki dokładnie osączyć i poszatkować, a następnie poddusić z masłem i dro­bno posiekaną cebulą. Do pieczarek dodać mięso, oprószyć lekko mąką, wymieszać i dusić kilka minut na małym ogniu pod przykryciem, lekko skrapiając wodą. Przyprawić do smaku solą, sokiem z cytryny i pieprzem. Podawać z ryżem na sypko i sezonowymi surówkami z warzyw.