Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Gulasz drobiowy 8

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Smaczny i szybki gulasz z piersi kurczaka

Gulasz drobiowy 8

Składniki:

Gulasz drobiowy 8

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz drobiowy 8
Piersi z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. W rondlu rozgrzać olej, wrzucić mięso i przesmażyć. Podlać wodą, dodać kostkę mięsną oraz przyprawy: listek laurowy i 2 kulki ziela angielskiego. Dusić do miękkości mięsa. W czasie gdy mięso się dusi należy przygotować kasze gryczaną – ugotować wg przepisu na opakowaniu. Gdy mięso jest miękkie, należy w odrobinie wody rozrobić mąkę i śmietanę, wlać do rondla i zagotować ciągle mieszając aż powstanie sos. Doprawić majerankiem i pieprzem świeżo mielonym. Gulasz podawać z kasza gryczaną i surówką