Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Gulasz wieprzowy z czarną rzepą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Podawać z ziemniakami i surówką.

Gulasz wieprzowy z czarną rzepą

Składniki:

Gulasz wieprzowy z czarną rzepą

 

  • 2 kg rzepy (6 - 8 sztuk),
  • 1 kg mięsa wieprzowego bez kości,
  • 2 łyżki mąki,
  • tłuszcz,
  • 200 ml gęstej kwaśnej śmietany
  • sól.

Sposób przygotowania:

Gulasz wieprzowy z czarną rzepą
Rzepę obrać, pokroić na ósemki i gotować 30 min w lekko osolonej wodzie. W tym czasie obsmażyć pokrojone w kostkę mięso. Ugotowaną rzepę odcedzić i dodać do mięsa i razem dusić 45 min. Wlać śmietanę wymieszaną z mąką. Mieszając zagotować. Dusić na wolnym ogniu jeszcze 5 min.