Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Gulasz z czerwoną fasolą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Gulasz z pieczarkami i fasolą jest bardzo smaczny i sycący. Ja uwielbiam gulasz z plackami ziemniaczanymi, smakuje wyśmienicie.

Gulasz z czerwoną fasolą

Składniki:

Gulasz z czerwoną fasolą

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z czerwoną fasolą

ETAP 1:

Gulasz z czerwoną fasolą
Rumiane mięso podlać wodą i dodać przyprawy.

Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, zrumienić na rozgrzanym smalcu. Podlać niewielką ilością wody, dodać liście laurowe, angielskie ziele, szczyptę soli i pieprzu, dusić do miękkości.

ETAP 2:

Gulasz z czerwoną fasolą
Na oleju podsmażyć pokrojoną cebulę, czosnek i pieczarki.

Posiekaną cebulę razem z czosnkiem zeszklić na oleju. Wsypać pokrojone w kostkę pieczarki, poddusić.

ETAP 3:

Gulasz z czerwoną fasolą
Do mięsa dodać podsmażone pieczarki z cebulą.

Miękkie mięso połączyć z pieczarkami.

ETAP 4:

Gulasz z czerwoną fasolą
Mąkę z mieloną papryką wymieszać ze śmietaną.

Do garnuszka wlać śmietanę, dodać 2-3 łyżki wody, paprykę i mąkę, bardzo dokładnie wymieszać.

ETAP 5:

Gulasz z czerwoną fasolą

Śmietanę połączyć z mięsem, dodać osączoną fasolę, mieszając zagotować. Przyprawić do smaku.


Tagi:

mięso danie