czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Gulasz z marynowanymi warzywami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Gulasz z dodatkiem marynowanych warzyw. Podawać z papryczkami z serem solankowym.

Gulasz z marynowanymi warzywami

Składniki:

Gulasz z marynowanymi warzywami

 

  • 1 kg szynki wieprzowej bez kości,
  • 2 słoiczka pieczarek marynowanych,
  • 3 ząbki czosnku marynowanego w oleju,
  • 2 cebule,
  • ostra papryka,
  • sól,
  • pieprz,
  • łyżka przyprawy do gulaszu,
  • dodatkowo papryczki czerwone z serem solankowym w oleju w słoiczku.

Sposób przygotowania:

Gulasz z marynowanymi warzywami
Mięso umyć, pokroić w kosteczkę, oprószyć przyprawą do gulaszu oraz solą i pieprzem. W brytfance rozgrzać 3 łyżki margaryny, wrzucić mięso, podsmażyć. Zalać wodą i dusić pod przykryciem na małym ogniu. Cebule posiekać, dodać do mięsa. Dusić ok. godz. pod przykryciem. Dodać pokrojone w kostkę pieczarki oraz czosnek, dusić ponownie ok. 20 min. Doprawić do smaku papryką, solą i pieprzem. Zagęścić czubatą łyżeczką mąki zmieszaną z odrobiną wody. Podawać z kaszą z warzywami.