luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Gulasz z serc indyczych ryż i buraczki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Gulasz z serc indyczych ryż i buraczki glazurowane

Gulasz z serc indyczych ryż i buraczki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Gulasz z serc indyczych ryż i buraczki

 

  • 500 g serc indyczych
  • 1 cebula
  • 2 marchewki
  • majeranek
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżeczka jarzynki
  • 1 łyżka mąki

 

 

  • na buraczki
  • 5-6 szt buraczków ćwikłowych małych
  • pół szk czerwonego wina
  • pół szkl cukru

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z serc indyczych ryż i buraczki
Oczyścić serca, wymyć dokładnie i zalać czystą wodą ok 1 l. Dodać marchewkę w całości i drobno pokrojoną cebulę, doprawić solą i majerankiem i jarzynką, ugotować do miękkości.
Buraczki umyć, oczyścić, zalać wodą i ugotować.
Ryż ugotować z dodatkiem soli, pieprzu i suszonych pomidorów. w proporcji 1 szkl ryżu, 2 szkl wody. Pozostawić pod przykryciem.
Serca wyjąć z bulionu łyżką cedzakową, marchewkę również i pokroić na plasterki. Wrzucić ponownie do bulionu. Dodać posiekany czosnek i gotować odparować nadmiar płynu. Pod koniec podprawić mąką rozrobioną w malej ilości wody.
Ugotowane do miękkości buraczki obrać i przekroić dekoracyjnie lub na zwykłe plastry. Na patelni zagotować wino z cukrem aż wytworzy się syrop. Dodać buraczki i obracać je gotując ok 5-7 min.
Danie podawać w dowolny sposób.
Gulasz z serc indyczych ryż i buraczki
gulasz z serc indyczych z ryżem i buraczkami czerwonymi
Gulasz z serc indyczych ryż i buraczki
Buraczki na słodko , glazurowane ..pyszne i efektowne

Tagi:

ryż