Sposób przygotowania:
Gulasz z serc indyczych ryż i buraczki
Oczyścić serca, wymyć dokładnie i zalać czystą wodą ok 1 l. Dodać marchewkę w całości i drobno pokrojoną cebulę, doprawić solą i majerankiem i jarzynką, ugotować do miękkości.
Buraczki umyć, oczyścić, zalać wodą i ugotować.
Ryż ugotować z dodatkiem soli, pieprzu i suszonych pomidorów. w proporcji 1 szkl ryżu, 2 szkl wody. Pozostawić pod przykryciem.
Serca wyjąć z bulionu łyżką cedzakową, marchewkę również i pokroić na plasterki. Wrzucić ponownie do bulionu. Dodać posiekany czosnek i gotować odparować nadmiar płynu. Pod koniec podprawić mąką rozrobioną w malej ilości wody.
Ugotowane do miękkości buraczki obrać i przekroić dekoracyjnie lub na zwykłe plastry. Na patelni zagotować wino z cukrem aż wytworzy się syrop. Dodać buraczki i obracać je gotując ok 5-7 min.
Danie podawać w dowolny sposób.
Buraczki umyć, oczyścić, zalać wodą i ugotować.
Ryż ugotować z dodatkiem soli, pieprzu i suszonych pomidorów. w proporcji 1 szkl ryżu, 2 szkl wody. Pozostawić pod przykryciem.
Serca wyjąć z bulionu łyżką cedzakową, marchewkę również i pokroić na plasterki. Wrzucić ponownie do bulionu. Dodać posiekany czosnek i gotować odparować nadmiar płynu. Pod koniec podprawić mąką rozrobioną w malej ilości wody.
Ugotowane do miękkości buraczki obrać i przekroić dekoracyjnie lub na zwykłe plastry. Na patelni zagotować wino z cukrem aż wytworzy się syrop. Dodać buraczki i obracać je gotując ok 5-7 min.
Danie podawać w dowolny sposób.