Sposób przygotowania:
Gulasz z wątróbki
1 Z wątróbki usuwamy błony. mięso myjemy, lekko solimy, odstawiamy. Warzywa oczyszczamy, myjemy. Pora kroimy w półplasterki, a paryki, pieczarki i cebulę w kostkę
2 Cebulę podsmażamy, dodajemy pieczarki. Smażymy na małym ogniu. Gdy wodą nieco odparuje, dodajemy paprykę i pora. Dusimy do miękkości, od czasu do czasu mieszając
3 Wątróbkę kroimy w kostkę i smażymy na osobnej patelni. Dodajemy do warzyw. Wlewamy bulion, dodajemy koncentrat, doprawiamy do smaku. Następnie wsypujemy osączoną z zalewy kukurydzę
4 Gulasz zagęszczamy ze śmietaną. Delikatnie mieszamy. Poajemy z pieczywem lub ryżem
2 Cebulę podsmażamy, dodajemy pieczarki. Smażymy na małym ogniu. Gdy wodą nieco odparuje, dodajemy paprykę i pora. Dusimy do miękkości, od czasu do czasu mieszając
3 Wątróbkę kroimy w kostkę i smażymy na osobnej patelni. Dodajemy do warzyw. Wlewamy bulion, dodajemy koncentrat, doprawiamy do smaku. Następnie wsypujemy osączoną z zalewy kukurydzę
4 Gulasz zagęszczamy ze śmietaną. Delikatnie mieszamy. Poajemy z pieczywem lub ryżem