EnchantedxD

EnchantedxD

Szef Kuchni
[Przepisów: 89]

Gulasz z wątróbki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

świetne danie zasmakuje każdemu

Gulasz z wątróbki

Składniki:

Gulasz z wątróbki

 

  • 1/2 kg wątróbki drobiowej
  • 25 dag cebuli
  • 25 dag pieczarek
  • 25 dag óżnokolorowej papryki
  • mały por
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • łyżka śmietany
  • łyżka maki
  • łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 szkl buluionu z kostki
  • pieprz
  • puszka kukurydzy
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Gulasz z wątróbki
1 Z wątróbki usuwamy błony. mięso myjemy, lekko solimy, odstawiamy. Warzywa oczyszczamy, myjemy. Pora kroimy w półplasterki, a paryki, pieczarki i cebulę w kostkę
2 Cebulę podsmażamy, dodajemy pieczarki. Smażymy na małym ogniu. Gdy wodą nieco odparuje, dodajemy paprykę i pora. Dusimy do miękkości, od czasu do czasu mieszając
3 Wątróbkę kroimy w kostkę i smażymy na osobnej patelni. Dodajemy do warzyw. Wlewamy bulion, dodajemy koncentrat, doprawiamy do smaku. Następnie wsypujemy osączoną z zalewy kukurydzę
4 Gulasz zagęszczamy ze śmietaną. Delikatnie mieszamy. Poajemy z pieczywem lub ryżem

Tagi:

mak