Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Domowy longer

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Szybkie jedzonko w postaci domowych longerów

Domowy longer Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Domowy longer

 

Sposób przygotowania:

Domowy longer
Przygotowujemy ciasto do panierki kurczaka - do miseczki wlewamy mleko, wbijamy jajko dodajemy mąkę oraz sól i pieprz do smaku - dokładnie roztrzepujemy do uzyskania gęstego ciasta. Pierś z kurczaka przekrawamy wzdłuż aby uzyskać podłużne kawałki wielkości bułki, delikatnie rozklepujemy, moczymy w cieście i smażymy na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Bułkę przekrawamy w pół smarujemy ketchupem, układamy kawałek kurczaka i podgrzewamy w mikrofali około 30 sekund (do zagrzania bułki) wyciągami dodajemy liść sałaty i poddajemy.
Domowy longer
do miski bądź talerza wkłądamy wszystkie składniki na ciasto
Domowy longer
uzyskujemy gęste ciasto w którym maczamy kurczaka
Domowy longer
kurczaka smażymy na złoty kolor z dwóch stron
Domowy longer
na koniec skłądamy nasze longery i zajadamy się :)