aninka

aninka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 194]

Domowe cukierki krówki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Domowe i słodkie cukierki krówki

Domowe cukierki krówki

Składniki:

Domowe cukierki krówki

 

  • 1 litr mleka
  • 80 dkg cukru kryształu
  • 2 opakowania cukru waniliowego
  • 4 łyżki margaryny

Sposób przygotowania:

Domowe cukierki krówki
Do wysokiego garnka wlać mleko. Do mleka wsypać cukier, cukier waniliowy oraz dodać margarynę. Całość przykryć i gotować na małym ogniu do momentu, aż powstanie gęsta masa. Przygotowany lukier wylać na płaskie naczynie natłuszczone wcześniej oliwą. Odstawić do zastygnięcia. Zastygniętą masę pokroić na cukierki o dowolnych kształtach.