iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Dorsz z tartymi buraczkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Dorsz z tartymi buraczkami

Dorsz z tartymi buraczkami

Składniki:

Dorsz z tartymi buraczkami

 

 

Sposób przygotowania:

Dorsz z tartymi buraczkami
Dorsza świeży filet myjemy osuszamy papierowym ręcznikiem . Solimy solą morską doprawiamy pieprzem świeżo mielonym kolorowym do smaku i gotujemy na parze . Gdy rybka jest gotowa wykładamy ją na talerz . Kropimy sokiem z cytryny i leciutko polewamy stopionym masłem .Chyba ,ze jesteśmy na diecie to podajemy bez masełka Na rybkę nakładamy tarte buraczki . Buraczki używamy kupne lub przygotowujemy w domu . Ugotowane ścieramy na tarce . Doprawiamy sokiem z cytryny ,sokiem z jabłka ,solą i pieprzem .Dekorujemy natka pietruszki

Tagi:

tarta dorsz