MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Delikatna sałatka ryżowa z tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna sałatka ryżowa z tuńczykiem jest bardzo delikatna i zdrowa.

Delikatna sałatka ryżowa z tuńczykiem

Składniki:

Delikatna sałatka ryżowa z tuńczykiem

 

  • 100 g ryżu białego
  • 1 puszki tuńczyka w oleju z oliwek
  • 1 czerwona cebula
  • 6 oliwek czarnych
  • 1 puszka kukurydzy
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 100 g parmezanu startego na drobnych oczkach
  • sól, pieprz
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Delikatna sałatka ryżowa z tuńczykiem
W dużym garnku z dodatkiem soli ugotować ryż , odcedzić i wsypać do miski. Cebulę pokroić na wiórka a oliwki w cienkie talarki.Odsączyć kukurydzę z zalewy.Do miski w którym znajduje się ryż dodać cebulę, oliwki, kukurydzę,sól, pieprz i oliwę z oliwek ,wszystko dokładnie wymieszać . Następnie wsypać tuńczyka razem z olejem oraz starty parmezan i delikatnie wymieszać.Udekorować natką pietruszki.