p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Deser jagodowy z bitą śmietaną i jogurt.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Deser jagodowy z bitą śmietaną i jogurtem

Deser jagodowy z bitą śmietaną i jogurt. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Deser jagodowy z bitą śmietaną i jogurt.

 

  • 1 szkl jagody leśne,
  • 150 ml śmietana 30 %,
  • 1 op galaretka owoce leśne,
  • 1 łyżeczką cukier puder,
  • 100 ml jogurt grecki

 

Sposób przygotowania:

Deser jagodowy z bitą śmietaną i jogurt.
Galaretkę rozpuścić w 300 ml wrzącej wody, 1/3 wylać na dno pucharków i wsypać tam po łyżce jagód, wstawić do stężenia. Do jogurtu wlać 1/3 galaretki, wsypać 2 łyżki jagód i wyłożyć na galaretkę. Gdy masa stężeje wyłożyć na nią jagody. Śmietanę ubić z cukrem pudrem i wyłożyć na galaretkę, obsypać jagodami, polać resztą tężejącej galaretki, wstawić do lodówki do schłodzenia.
Deser jagodowy z bitą śmietaną i jogurt.
Etap 1
Deser jagodowy z bitą śmietaną i jogurt.
Etap 2
Deser jagodowy z bitą śmietaną i jogurt.
Etap 3
Deser jagodowy z bitą śmietaną i jogurt.
Etap 4