marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Deser owocowy.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie,owoce zmiksować na mus,zmieszać z białkami i żelatyną.Schłodzić.Zrobić krem na winie,wylać na mus,oblać cz

Deser owocowy.

Składniki:

Deser owocowy.

 

  • 4 żółtka,
  • 4 łyżki cukru pudru,
  • 12 łyżek wytrawnego wina(białego),
  • 4 białka,
  • torebka żelatyny,
  • pół czekolady,
  • puszka moreli,
  • po 10 dag.białych i ciemnych winogron,
  • białko z jajka,
  • drobny cukier.

Sposób przygotowania:

Deser owocowy.
Żelatynę zalać zimną wodą,aby spęczniała,a morele zmiksować i połączyć z żelatyną i ubitymi białkami.Wylać do formy tężejący mus.
Schłodzić.Ubić żółtka z cukrem pudrem.Nie przerywając ubijania,
dolać wina oraz resztę żelatyny i połączyć z kremem.Schłodzić ponownie.Gdy zacznie tężeć,dodać pianę z 2 białek.Wylać krem na mus morelowy.Ochładzać z 3 godziny.Gotowy deser pokroić i udek-
-orować roztopioną czekoladą.Białko jaja ubić,maczać w nim winogrona oraz obtaczać w cukrze.