marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Deser po grecku.

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Owoce osączyć z zalewy i wymieszać z miodem.Przełożyć do 4 małych pucharków i kłaść owoce na dnie oraz przekładać miód i jogurt warstwami.

Deser po grecku.

Składniki:

Deser po grecku.

 

  • Puszka owoców w syropie(mieszanka koktajlowa),
  • 50 dag. jogurtu bałkańskiego,
  • 5-7 płynnego miodu,
  • płatki orzechów laskowych,
  • listki melisy do dekoracji.

Sposób przygotowania:

Deser po grecku.
Owoce z mieszanki osączyć i zmieszać z dwiema łyżkami miodu.
Przełożyć do małych pucharków na samo dno,a następnie przekła-
-dać warstwami miód z jogurtem oddzielnie.Posypać lekko uprażo-
-nymi płatkami orzechów.Deser mocno schłodzić.Przed podaniem
dekorować listkami melisy.