Deser wiśniowy Asus

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tak przygotować deser wiśniowy Asus

Deser wiśniowy Asus

Składniki:

Deser wiśniowy Asus

 

  • 25 dag. wiśni
  • 1 tabliczka czekolady mlecznej
  • 3 łyżki soku z wiśni
  • Szczypta chili
  • 4 łyżki bitej śmietany
  • 10 małych bezików

Sposób przygotowania:

Deser wiśniowy Asus
Bezy pokruszyć na bardzo drobno, cztery sztuki zostawić do dekoracji. Wiśnie dokładnie umyć powyciągać pestki i podzielić wiśnie na równe połówki. Tabliczkę czekolady staranie rozpuścić, dodać ciągle mieszając soku z wiśni i odrobinę chilli mielonego. Potem całość przestudzić. W pucharkach, ułożyć pokruszone na drobno bezy, wiśnie oraz polać przygotowaną czekoladą i takimi warstwami układać aż do wierzchu pucharku. Na wierzch deseru ułożyć łyżkę gotowej bitej śmietany i ozdobić po jednej bezie. Deser można również udekorować po jednej wiśni z listkiem.

Tagi:

czekolada