renatka1

renatka1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 558]

Deser truskawkowo-pomarańczwy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Orzeżwiający deser na upały

Deser truskawkowo-pomarańczwy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Deser truskawkowo-pomarańczwy

 

  • 3-4 pomarańcze
  • czekolada gorzka do posypania
  • truskawki
  • biszkopty okrągłe
  • lody śmietankowe
  • mięta do dekoracji
  • cukier do smaku

Sposób przygotowania:

Deser truskawkowo-pomarańczwy
Owoce umyć i osuszyć, truskawki należy odszypułkować, a pomarańcze obrać ze skórki, podzielić na mniejsze cząstki i zmiksować. Masę pomarańczową przełożyć do pucharków. Następnie posypać tartą czekoladą. Z doku położyc gałkę lodów śmietankowych. Ułozyc obok kilka truskawek, a w środek wbić okrągły biszkopt. Przed podanie udekorować listkami mięty ogrodowej.
Deser truskawkowo-pomarańczwy
Do pucharków przełożyć masę pomarańczową i posypać czekoladą
Deser truskawkowo-pomarańczwy
Położyć z boku gałkę lodów śmietankowych
Deser truskawkowo-pomarańczwy
Następnie ułożyć wokoło lodów kilka truskawek
Deser truskawkowo-pomarańczwy
W środek masy pomarańczowej wbić biszkopt