marlena1114

marlena1114

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 335]

Deser twarogowy z migdałami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Serdecznie zapraszam do przyrządzenia.

Deser twarogowy z migdałami

Składniki:

Deser twarogowy z migdałami

 

  • 50 dkg twarogu
  • 10 dkg cukru pudru
  • żółtka
  • łyżki kakao
  • 1 paczka cukru waniliowego (20 g)
  • 4 łyżki rumu
  • 10 dkg migdałów obranych ze skórki

Sposób przygotowania:

Deser twarogowy z migdałami
Rozpoczynamy przyrządzenie naszego pysznego i szybkiego deseru. Żółtka utrzeć na pianę z cukrem, dodać kakao oraz cukier waniliowy, a następnie rum i przetarty przez sito twaróg. Całość utrzeć na puszystą masę. Migdały pokrajać wzdłuż, połowę wsypać do masy i lekko wymieszać. Gotowy deser przełożyć do szklanych pucharków, przybrać bitą śmietaną oraz resztą migdałów (prażonych przedtem na suchej patelni) i wstawić do lodówki na 2 godziny. Tak przygotowany deser można podawać na listkiem mięty do dekoracji. Smacznego ; )