aneta8185

aneta8185

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 517]

Deser w towarzystwie brzoskwini

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Delikatny deser na zimno z galaretką i bitą śmietaną, obsypany kakao - w towarzystwie słodkiej brzoskwini.

Deser w towarzystwie brzoskwini Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Deser w towarzystwie brzoskwini

 

Sposób przygotowania:

Deser w towarzystwie brzoskwini
Galaretkę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Szklanki wkładamy jedna w drugą, pod skosem. Wlewamy do nich galaretkę i wstawiamy do lodówki. Gdy galaretka zacznie tężeć, wówczas ubijamy śmietanę ze Śnieżką. Bitą śmietanę dodajemy do szklanek z galaretką. Wierzch deseru posypujemy kakao. Brzoskwinię obieramy ze skórki i oddzielamy od pestki, kroimy w ćwiartki. Każdą szklankę deseru dekorujemy kawałkiem brzoskwini. Deser wkładamy ponownie do lodówki na ok. 30 minut.
Deser w towarzystwie brzoskwini
Ugotowaną galaretkę wlewamy do szklanek ustawionych pod skosem. Wkładamy do lodówki.
Deser w towarzystwie brzoskwini
Śmietanę ubijamy na sztywno ze Śnieżką.
Deser w towarzystwie brzoskwini
Bitą śmietanę wkładamy w pozostawione na nią miejsce w szklankach.