Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Deser z mango i galaretką

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pianka z pomarańczowej galaretki z jajkiem, cukrem i śmietanką, z kawałkami mango i bitą, kakaową śmietaną.

Deser z mango i galaretką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Deser z mango i galaretką

 

  • 1 opakowanie galaretki pomarańczowej
  • 1 jajko
  • 1/3 szklanki cukru
  • 2/3 szklanki śmietanki 12%
  • 1/2 szklanki śmietany kremówki
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 1/2 łyżki ciemnego kakao
  • 1 mango

Sposób przygotowania:

Deser z mango i galaretką
Galaretkę rozpuścić w 1 szklance gorącej wody, ostudzić. Jajko krótko sparzyć wrzątkiem, wbić do miski. Dodać do niego cukier. Jajko z cukrem ubić na puszysty krem. Do kremu jajecznego dodać śmietankę 12%, wymieszać. Dodać tężejącą galaretkę, ponownie dokładnie wymieszać. Galaretkową masę rozłożyć do 4 szklaneczek, schłodzić w lodówce. Mango obrać, odciąć od pestki, pokroić na małe kawałki. Kawałki mango rozłożyć na każdej porcji pianki. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać do niej cukier puder i kakao. Kakaową bitą śmietanę rozłożyć na owocach.
Deser z mango i galaretką
Sparzone jajko ubite z cukrem na puszysty krem.
Deser z mango i galaretką
Krem jajeczny wymieszany ze śmietanką i tężejącą galaretką.
Deser z mango i galaretką
Pianka jajeczno galaretkowa rozłożona do czterech szklaneczek.
Deser z mango i galaretką
Obrane i pokrojone mango rozłożone na piance.

Tagi:

jajko jajka