Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Drobiowe szaszłyki z dodatkiem boczku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pyszne szaszłyczki na grillowe popołudnie dla całej rodziny

Drobiowe szaszłyki z dodatkiem boczku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Drobiowe szaszłyki z dodatkiem boczku

 

  • 1 pojedyncza większa pierś z kurczaka
  • 1 duża czerwona papryka
  • 1 cebula
  • 25 dag wędzonego boczku
  • Przyprawa do kurczaka
  • Czosnek granulowany
  • Oliwa bądź olej do skropienia szaszłyków

 

Sposób przygotowania:

Drobiowe szaszłyki z dodatkiem boczku
Filet z kurczaka myjemy i oczyszczamy z błonek, a następnie kroimy w grubsza kostkę. Wkładamy do miseczki i obficie posypujemy przyprawą do kurczaka. Odstawiamy do lodówki na około 30 minut aby mięso przegryzło się przyprawą. Następnie kroimy w paseczki boczek, oraz paprykę i cebule w piórka. Na patyczki szaszłykowe nabijamy po kolei składniki – cebula, kurczak, papryka, boczek ( na przemian). Całość skrapiamy olejem i posypujemy czosnkiem granulowanym a następnie grillujemy do uzyskania miękkości składników. Smacznego
Drobiowe szaszłyki z dodatkiem boczku
filet z kurczaka kroimy i przyprawiamy przyprawą
Drobiowe szaszłyki z dodatkiem boczku
boczek również kroimy w plastry wg uznania
Drobiowe szaszłyki z dodatkiem boczku
paprykę czerwoną oraz cebule również kroimy w kostkę i piórka
Drobiowe szaszłyki z dodatkiem boczku
gotowy do zjedzenia pyszny szaszłyczek - polecam