Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Drobiowe roladki gotowane w foli spożywczej

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Roladki drobiowe z sosem carry, ogórkiem i papryką gotowane w fioli spożywczej są fajną alternatywą dla klasycznych smażonych roladek

Drobiowe roladki gotowane w foli spożywczej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Drobiowe roladki gotowane w foli spożywczej

 

  • 1 duża pierś z kurczaka
  • 1 łyżka sosu carry
  • 1 ogórek kiszony lub konserwowy
  • 4-5 pasków papryki marynowanej
  • sól
  • pieprz

 

  • folia spożywcza do zawinięcia

 

Sposób przygotowania:

Drobiowe roladki gotowane w foli spożywczej
Mięso myjemy, osuszamy i oprószamy solą i pieprzem, rozklepujemy. Smarujemy całą powierzchnię sosem carry, układamy paprykę oraz ogórka pokrojonego na długie paseczki, zwijamy roladkę, oprószamy pieprzem i solą. Zawijamy roladkę ciasno w folię spożywczą, zakręcamy końce (folia musi być zawinięta tak by nie dostałą się do środka woda) Roladki wkładamy do gotującej się wody i gotujemy około 25 minut. Podajemy pokrojone na plastry
Drobiowe roladki gotowane w foli spożywczej
Etap 1 filet z kurczaka należy przyprawić i rozklepać
Drobiowe roladki gotowane w foli spożywczej
Etap 2 smarujemy sosem carry i układamy ogórki z papryką
Drobiowe roladki gotowane w foli spożywczej
Etap 3 zwijamy mięso w roladę i owijamy folią spożywczą
Drobiowe roladki gotowane w foli spożywczej
Etap 4 wkładamy roladkę do wody i gotujemy ją