mika3008

mika3008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 204]

Drożdżówka makowo- marmoladowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

pyszna drożdzówka na popołudniowe posiedzenia

Drożdżówka makowo- marmoladowa

Składniki:

Drożdżówka makowo- marmoladowa

 

Sposób przygotowania:

Drożdżówka makowo- marmoladowa
Zrobić ciasto i podzielić na 4 placki. Drożdże utrzeć z 4 łyżkami cukru. Z mąki, jaj, margaryny, drożdży i śmietany wyrobić ciasto. Odstawić do wyrośnięcia. Podzielić na 3 części. Rozwałkowac na 3 placki wielkości standartowej prostokątnej blachy. Orzechy sparzyć gorącym mlekiem, dodać łyżkę cukru Na jeden placek dać mak, położyć następny placek nastepnie marmoladę następny placek i orzechy.Przełożyć trzecim plackiem. Można udekorować lukrem lub polewą.

Tagi:

mak