misia5

misia5

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 701]

Duszone nogi gęsi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Pyszne, bardzo delikatne, ale i aromatyczne nogi gęsi. Tak przygotowane są doskonałym pomysłem na obiad dla całej rodziny.

Duszone nogi gęsi Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Duszone nogi gęsi

 

Sposób przygotowania:

Duszone nogi gęsi
Marchew obieramy, dokładnie myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Tak przygotowaną przesmażamy na patelni z niewielką ilością tłuszczu z gęsi, po czym zdejmujemy ją z patelni, którą wycieramy do sucha.

Nogi gęsi dokładnie myjemy, oczyszczamy i dzielimy na dwie części. Na dobrze rozgrzanej suchej patelni przesmażamy mięso na złoto z każdej strony. Wytopiony tłuszcz przelewamy do jakiegoś pojemniczka. Na patelnię wlewamy wodę, doprawiamy do smaku i wrzucamy przesmażoną marchew. Całość dusimy na wolnym ogniu do miękkości.

Podajemy np. z ziemniakami i dowolną sałatką.
Duszone nogi gęsi
Nogi gęsi dokładnie myjemy oczyszczamy i dzielimy na dwie części
Duszone nogi gęsi
Na suchej i dobrze rozgrzanej patelni przesmażamy mięso
Duszone nogi gęsi
Na patelnię z przesmażonym mięsem wlewamy wodę
Duszone nogi gęsi
Całość doprawiamy do smaku i wrzucamy przesmażoną marchew
Duszone nogi gęsi
Całość dusimy pod przykryciem do miękkości