Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Dyniowe buły z cebulą i boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 14

Przepyszne dyniowe ciasto z duszoną cebulą i boczkiem. Super na drugie śniadanie lub przekąskę. Polecam!

Dyniowe buły z cebulą i boczkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Dyniowe buły z cebulą i boczkiem

 

Sposób przygotowania:

Dyniowe buły z cebulą i boczkiem
Pieczoną dynię i wodę wlać do wysokiego naczynia, zmiksować. Wrzucić do pojemnika od robota dodać pokruszone drożdże oraz cukier i wymieszać. Dodać pozostałe składniki: olej, mąkę i sól. Zagnieść jednolite ciasto i odstawić na 1,5 godziny w ciepłe miejsce. W tym czasie przygotować farsz.

Boczek pokroić w drobną kostkę. Cebulę posiekać grubo. Wrzucić składniki na patelnię i usmażyć razem wystudzić. Doprawić czarnym pieprzem.

Ciasto podzielić na 10-12 kawałków, każdy rozpłaszczyć i ułożyć na blasze wyścielonej papierem. Nałożyć farsz z boczku i cebuli, można posypać żółtym serem (posypałam część bułeczek). Odstawić do podrośnięcia na 15 minut.

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec 20 minut.
Dyniowe buły z cebulą i boczkiem
dynię zmiksować z wodą, dodać drożdże i cukier
Dyniowe buły z cebulą i boczkiem
następnie wlac olej, wsypać mąkę i sól i zagnieść
Dyniowe buły z cebulą i boczkiem
boczek pokroić w kostkę, cebulę poszatkować i przesmażyć
Dyniowe buły z cebulą i boczkiem
na placki z ciasta nałożyć farsz cebulowy i upiec

Tagi:

dynia cebula