eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Dyniowo-serowa zupa krem Eli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Zupa krem z dyni z dodatkiem serka topionego. Zupa podana z grzankami i posypana ususzonymi pestkami dyni.

Dyniowo-serowa zupa krem Eli Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Dyniowo-serowa zupa krem Eli

 

  • 2.5 kg dyni-bez skóry i pestek
  • 30 dkg serka topionego bez dodatków-3 kostki
  • 1 łyżka czosnku granulowanego
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • grzanki
  • ususzone pestki dyni
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Dyniowo-serowa zupa krem Eli
Miąższ dyni pokroić w większą kostkę. Pokrojoną dynię włożyć do dużego garnka,wlać wodę równo z dynią,posolić i gotować aż będzie miękka. Serki topione obrać z opakowania i pokroić na mniejsze kawałki. Do miękkiej dyni dodać pokrojone serki topione,czosnek granulowany i zagotować. Dynię dokładnie zmiksować. Zupę doprawić solą i pieprzem do smaku. Rozlać zupę na talerze i na środek wyłożyć grzanki. Zupę posypać ususzonymi pestkami dyni i udekorować natką pietruszki. Smacznego!
Dyniowo-serowa zupa krem Eli
Miąższ dyni pokroić w większą kostkę,zalać wodą,posolić i gotować do miękkości.
Dyniowo-serowa zupa krem Eli
Serki topione obrać z opakowania i pokroić na mniejsze kawałki.
Dyniowo-serowa zupa krem Eli
Zupę podawać z grzankami z chleba pszenno-żytniego.
Dyniowo-serowa zupa krem Eli
Pestki dyni ususzyć i obrać z łupinek

Tagi:

dynia beza bezy