jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Dżem gruszkowo-jabłkowo-brzoskwiniowy.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Dżem ze spadów gruszkowych i jabłkowych aromatyzowany brzoskwiniami.

Dżem gruszkowo-jabłkowo-brzoskwiniowy. Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Dżem gruszkowo-jabłkowo-brzoskwiniowy.

 

 

 

Sposób przygotowania:

Dżem gruszkowo-jabłkowo-brzoskwiniowy.
Brzoskwinie kroimy na małe kawałki, zasypujemy cukrem (20 dag).
Gdy puszczą sok smażymy je na małym ogniu.
Obieramy gruszki i jabłka, trzemy je w łezkę.
Dodajemy je do brzoskwiń wraz z sokiem z cytryny, jeśli trzeba.
Smażymy marmoladę na małym ogniu, aż dżem się zagęści do odpowiedniej konsystencji.
Jeśli trzeba dodajemy jeszcze cukru i smażymy, aż się rozpuści.
Dżem gruszkowo-jabłkowo-brzoskwiniowy.