nieuchwytna

nieuchwytna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 350]

Ekspresowa zupa fasolowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ekspresowa zupa - wystarczy tylko kilka minut i obiad gotowy :)

Ekspresowa zupa fasolowa

Składniki:

Ekspresowa zupa fasolowa

 

  • 2 marchewki
  • 2 większe ziemniaki
  • mała pietruszka
  • kawałek selera
  • kawałek białej części pora

 

  • 1 l zamrożonej fasolki w sosie pomidorowym
  • https://gotujmy.pl/drobna-fasolka-w-sosie-pomidorowym,przepisy,192715.html

 

  • kostka rosołowa
  • pieprz, sól,
  • maggi
  • majeranek, słodka papryka mielone

Sposób przygotowania:

Ekspresowa zupa fasolowa
1. Fasolkę rozmrażamy (ja zostawiam na noc i rano gotuję zupę). Do garnka wlewamy ok. 1 l wody, dodajemy kostkę rosołową i zagotowujemy. 2. W tym czasie marchewkę, pietruszkę i selera obieramy, a następnie myjemy i kroimy w kostke. To samo robimy z ziemniakami, ale odkładamy je do osobnej miseczki. Pora kroimy w półkrążki. 3. Gdy woda zacznie wrzeć, wrzucamy włoszczyznę - marchewkę, seler, pietruszkę i pora. Zmniejszamy ogień i gotujemy, aż trochę zmiękną. Następnie dodajemy do garnka ziemniaki , a po kilku minutach fasolkę. Gotujemy razem ok. 10 minut, aż ziemniaki będą miękkie . 4. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, maggi oraz słodką papryką, a następnie dodajemy roztarty w palcach majeranek.

Tagi:

sosy fasola