gosia239

gosia239

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 234]

Fale Dunaju z jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne ucierane ciasto dwukolorowe z dodatkiem jabłek i masy można też wykorzystać gruszki, lub inne owoce

Fale Dunaju z jabłkami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Fale Dunaju z jabłkami

 

 

  • Krem
  • 3 budynie śmietankowe
  • 3,5 szklanki mleka
  • 1 margaryny
  • czekolada do posypania

 

Sposób przygotowania:

Fale Dunaju z jabłkami
Ciasto - Margarynę rozpuścić - przestudzić. Mąkę wymieszać z proszkiem. Jajka utrzeć z cukrem na puch , dodać mąkę i rozpuszczoną margarynę.Ciasto podzielić na 2 części - do jednej dodać kakao i mleko Ciasto wylewamy do blaszki (22×27) - najpierw jasne ciasto, a potem ciemne. Na cieście rozłożyć cząstki jabłek - pieczemy 35 minut w temp. 180˚C Krem - Gotujemy budyń na mleku – studzimy. Następnie ucieramy margarynę dodajemy budyń. Gotową masę wyłożyć na ciasto – posypać startą czekoladą
Fale Dunaju z jabłkami
Utarte ciasto dzielimy na dwie części dodajemy kakao
Fale Dunaju z jabłkami
Ciasta przekładamy do blaszki układamy jabłka
Fale Dunaju z jabłkami
Ciasto pieczemy przez 35 minut w temp 180