Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Farfalle z tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Makaron ugotuj al dente Czosnek dużej ilości osolonej wody. Czosnek i cebulę drobno posiekaj, chilli oczyść z pestek i drobno pokrój.

Farfalle z tuńczykiem

Składniki:

Farfalle z tuńczykiem

 

  • 400 g makaronu farfalle
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 papryczka chilli
  • Czerwona cebula
  • 200 g tuńczyka w oliwie
  • pęczek koperku
  • sól
  • pieprz
  • olej

 

Sposób przygotowania:

Farfalle z tuńczykiem
Makaron ugotuj al dente Czosnek dużej ilości osolonej wody. Czosnek i cebulę drobno posiekaj, chilli oczyść z pestek i drobno pokrój. Podsmaż wszystko na oleju. Dodaj odsączonego tuńczyka, dopraw do smaku solą i pieprzem. Makaron odcedź i dodaj do sosu, wszystko dokładnie wymieszaj. Posyp posiekanym koperkiem.

Tagi:

makaron