Kasja1986

Kasja1986

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 173]

Fasolka z żurawiną i płatkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna, zdrowa zielona fasolka szparagowa połączona z żurawiną siemieniem lnianym i płatkami owsianymi i orkiszowymi. Zdrowie na talerzu.

Fasolka z żurawiną i płatkami

Składniki:

Fasolka z żurawiną i płatkami

 

 

  • opcjonalnie świeże ulubione zioła

 

Sposób przygotowania:

Fasolka z żurawiną i płatkami
Fasolkę dusimy na maśle w niewielkiej ilości wody (ok. 100 ml). Lekko solimy. Dusimy ok. 10- 15 minut. Dodajemy żurawinę, siemię lniane, płatki owsiane i orkiszowe i dusimy jeszcze 5 minut. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Podajemy jako jarzynkę do dania głównego. Jeśli fasolka wydaje nam się za mało wyrazista możemy doprawić sokiem z cytryny i ulubionymi ziołami oraz świeżą papryczką chili.

Tagi:

zioła fasolka