darmiona

darmiona

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 304]

Fasolka czerwona z kiełbaską

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo szybkie i pyszne danie

Fasolka czerwona z kiełbaską

Składniki:

Fasolka czerwona z kiełbaską

 

  • 1 laska dobrej kiełbasy
  • 1 cebula czerwona
  • 2 puszki fasoli czerwonej
  • 1 puszka pomidorów
  • 2 ząbki czosnku
  • papryka ostra, pieprz, sól, papryka słodka, 2 łyżki koncentratu pomidorowego

Sposób przygotowania:

Fasolka czerwona z kiełbaską
Kiełbaskę i cebulę kroimy na drobne kawałki, podsmażamy. Fasolę wsypujemy do sitka, płuczemy. Fasolę, pomidory, przecier wrzucamy do garnka i wstawiamy na mały ogień, dodajemy wyciśnięty czosnek. Na koniec cebulę z kiełbasą, doprawiamy przecierem i przyprawami wedle uznania, podawać najlepiej ze świeżym chlebem.