pioge7

pioge7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 604]

Fasolka po bretońsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

bardzo dobre danie na obiad

Fasolka po bretońsku Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Fasolka po bretońsku

 

  • 30 dag fasoli JAŚ
  • 30 boczku wieprzowego
  • 30 dag kiełbasy śląskiej
  • marchewka
  • cebula
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól, pieprz
  • kość wieprzowa
  • przyprawa do fasoli
  • łyżka mąki
  • łyżka margaryny
  • kucharek

 

Sposób przygotowania:

Fasolka po bretońsku
Dzień wcześniej namoczyć fasolę. Na drugi dzień wstawić na ogień i dodać: pokrojoną kość, marchew, cebulę. Posolić. Gotować aż fasola będzie miękka. W między czasie na patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę kiełbasę i boczek. Gdy fasola będzie miękka, dodać pokrojoną kiełbasę z boczkiem, koncentrat pomidorowy, przyprawić kucharkiem i pieprzem, zagęścić zasmażką.
Fasolka po bretońsku
Podczas gotowania
Fasolka po bretońsku
Oto fasolka ;)