aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

fasolka po bretońsku wg aginaa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszna fasolka po bretońsku....

fasolka po bretońsku wg aginaa

Składniki:

fasolka po bretońsku wg aginaa

 

  • 700 g fasolka jaś,
  • 200 g boczek,
  • 2 cebula biała,
  • koncentrat pomidorowy,
  • majeranek Prymat,
  • pieprz czarny grubomielony Prymat

Sposób przygotowania:

fasolka po bretońsku wg aginaa
Fasolę Jaś moczymy całą noc w letniej wodzie w dużym garnku pod przykryciem. Na drugi dzień fasolkę gotujemy w osolonej wodzie, aż będzie miękka. Boczek kroimy w kosteczkę i smażymy na patelni na rozgrzanym tłuszczu, dodajemy fasolkę, koncentrat pomidorowy i przyprawiamy majerankiem i odrobina pieprzu. Mieszamy i gotujemy jeszcze chwile. U mnie każdy lubi dużo majeranku, więc jak widoać na zdjęciu jeszcze sypie się na talaerzu sporo majeranku.