Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Fasolka szparagowa z pomidorami i cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Fasolka szparagowa z pomidorami i papryką to świetny dodatek do obiadu.

Fasolka szparagowa z pomidorami i cebulą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Fasolka szparagowa z pomidorami i cebulą

 

 

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa z pomidorami i cebulą
Fasolkę szparagową oczyścić z twardych końcówek, włożyć do garnka z wrzącą osoloną wodą, dodać odrobinę cukru i ugotować na pół miękko, odcedzić. Na rozgrzanej oliwie zeszklić pokrojony w krążki por i posiekany czosnek. Paprykę umyć, osuszyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę, dodać do pory, podsmażyć. Pod koniec wsypać obrane ze skórki pokrojone w ćwiartki pomidorki cherry, chwilę poddusić. Dodać ugotowaną fasolkę szparagową, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać, dusić około 2-3 minuty.
Fasolka szparagowa z pomidorami i cebulą
Fasolkę szparagową ugotować w osolonej wodzie
Fasolka szparagowa z pomidorami i cebulą
Paprykę pomidory i por podsmażyć na rozgrzanej oliwie
Fasolka szparagowa z pomidorami i cebulą
Połączyć z ugotowaną fasolką przyprawić do smaku