zmudek

zmudek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 249]

Faszerowana cebula

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepyszna faszerowana cebula

Faszerowana cebula

Składniki:

Faszerowana cebula

 

  • 200 g filetów śledziowych a`la matjas
  • 6 czerwonych cebul
  • 2 jabłka
  • 100 ml jogurtu naturalnego
  • natka pietruszki
  • pół puszki groszku konserwowego
  • 45 g majonezu

 

Sposób przygotowania:

Faszerowana cebula
Cebulę obrać. Zagotować wodę ze szczyptą soli i cukru, włożyć cebulę. Gotować pod przykryciem 8 minut. Wyjąć, osączyć, ostudzić. Cebulę wydrążyć, pozostawiając nienaruszone trzy zewnętrzne warstwy. Miąższ posiekać. Filety śledziowe namoczyć w wodzie. Odsączyć i drobno pokroić. Jabłka zetrzeć na tarce. Śledzie, jabłka, posiekany miąższ z cebul 9 może być z jednej lub ze wszystkich, w zależności od tego, jak bardzo przepadamy za cebulą ) i groszek wymieszać z jogurtem, majonezem i natką. Przyprawić pieprzem, solą. Masą napełnić cebulę i ozdobić świeżymi ziołami.