malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Faszerowane jajka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Dekorujemy według uznania i wstawiamy do lodówki. Są bardzo smaczną zakąską na Święta ale nie tylko. Goście chwalą.

Faszerowane jajka

Składniki:

Faszerowane jajka

 

Sposób przygotowania:

Faszerowane jajka
Jajka gotujemy na twardo, kroimy wzdłuż i wyjmujemy żółtka, pieczarki kroimy w kostkę smażymy na łyżeczce masła do czasu odparowania wody. Groszek rozgniatamy widelcem łączymy z rozgniecionym żółtkiem, dodajemy pieczarki oraz majonez, solimy, pieprzymy. Mieszamy masę dokładnie. Faszerujemy nią wydrążone jajka układamy na półmisku i zalewamy żelatyną rozpuszczoną w pół litra gorącej wody.