wiola11

wiola11

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 77]

Faszerowane jajka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Jajka nadziewane idealne na stół wielkanocny, jako przekąska lub przystawka. Prosta do przygotowania i bardzo szybka.

Faszerowane jajka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Faszerowane jajka

 

  • 6 jajek
  • 1 puszka tuńczyka w oleju
  • 1 łyżka majonezu
  • pieprz
  • sól
  • oregano do posypania

Sposób przygotowania:

Faszerowane jajka
Jajka gotujemy na twardo i czekamy, aż ostygną, po czym obieramy je ze skorupki. Następnie tniemy każde jajko na pół wyciągamy żółtko.

Z tuńczyka odlewamy olej aby nasz farsz nie był za tłusty, po odlaniu tuńczyka wkładamy do miski razem z żółtkami. Dodajemy łyżkę majonezu doprawiamy solą i pieprzem dokładnie mieszam,y aż uzyskamy masę.

Gotowy farsz wkładamy do jajek gdzie znajdowało się żółtko.

Na koniec posypujemy oregano.
Faszerowane  jajka
jajka gotujemy na twardo i czekamy aż ostygną
Faszerowane  jajka
tuńczyka otwieramy i wylewamy sos własny aby nie był za tłusty
Faszerowane  jajka
wszystkie jaja tniemy na połówki i wyciągamy żółtka
Faszerowane  jajka
do tunczyka dodajemy żółtka i majonez doprawiamy

Tagi:

dania jajka