Faszerowane jajka z kaszą jaglaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Te faszerowane jajka bardzo szybko przygotowuje się, są pyszne i apetyczne i na pewno zaskoczą gości gdy zagoszczą na naszym stole. Moim gościom i domownikom bardzo smakują.

Faszerowane jajka z kaszą jaglaną

Składniki:

Faszerowane jajka z kaszą jaglaną

 

 

Sposób przygotowania:

Faszerowane jajka z kaszą jaglaną
Kaszę jaglana zalać połową szklanki wody, dodać sól i gotować do miękkości na małym ogniu około 15 minut. Jajka ugotować na twardo w lekko osolonej wodzie, ostudzić i obrać ze skorupek. Przekroić na pół i podciąć spód jajek aby stabilnie stały na talerzu. Z jajek delikatnie wyciągnąć żółtka. Rzodkiewkę pokroić w drobną kostkę, dodać ostudzoną kaszę oraz majonez, wymieszać. Doprawić do smaku pieprzem i ewentualnie solą. Wgłębienia po żółtkach napełniać farszem. Na koniec jajka posypać kiełkami rzodkiewki.