Mistrz Jan

Mistrz Jan

Kucharz
[Przepisów: 27]

Faszerowane pomidory 10

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Szybka, smaczna przekąska dla niespodziewanych gości

Faszerowane pomidory 10

Składniki:

Faszerowane pomidory 10

 

  • 8 dojrzałych jędrnych pomidorów
  • 1 puszka zielonego groszku konserwowego
  • 25 dag żółtego sera pikantnego np.salami
  • 1/2 szklanki majonezu
  • 8 liści sałaty
  • posiekana natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Faszerowane pomidory 10
Z pomidorów ścinamy wierzchy, łyżeczką usuwamy miąższ, wnętrze lekko oprószamy solą i pieprzem, odstawiamy do lodówki. Przygotowujemy farsz; ser kroimy w drobną kostkę ( nie większą od ziarnka groszku ), odsączony groszek i majonez łączymy z serem, doprawiamy do smaku.Przygotowane pomidory nadziewamy farszem, układamy na liściach sałaty, posypujemy natką.serwujemy zaraz po przygotowaniu.

Tagi:

sery sałata ser