mandaryna4

mandaryna4

Starszy Kucharz
[Przepisów: 29]

faszerowane papryki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Rozmaitości kuchni Polskiej

faszerowane papryki

Składniki:

faszerowane papryki

 

  • 4 sztuki czerwona papryka (świeża),
  • 2 sztuki cebula średnia,
  • 0,50 kg łopatka wieprzowa,
  • 1 szt jajko,,
  • 0,5 szklanki bułka tarta

Sposób przygotowania:

faszerowane papryki
1. Paprykę umyć, odciąć „kapelusz” (część z ogonkiem), wydrążyć gniazda nasienne.

2. Cebulę posiekać , posolić (ok. pół łyżeczki) i odstawić, aż puści sok. Do zmielonego mięsa wbić całe jajo, dodać posiekaną i osoloną cebulę, tartą bułkę, oraz pieprz i sól do smaku. Całość wyrobić na jednolitą masę.

3. Papryki napełnić farszem i przykryć odciętym wcześniej „kapeluszem”.

4. Gotować na parze ok. 1 godz. Podawać gorące np. z sosem pieczarkowym, grzybowym lub pomidorowym.

Tagi:

jajko tarta jajka