czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Faszerowane parówki.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Bardzo smaczna i szybka potrawa na ciepło na każdą kieszeń...

Faszerowane parówki.

Składniki:

Faszerowane parówki.

 

  • 8 cienkich parówek,
  • 5 ogórków korniszonych,
  • 2 pomidory,
  • 1/2 papryki,
  • 10 dag startego żółtego sera,
  • cebula,
  • 2 łyżki posiekanych ziół ( bazylii, tymianku, szczypiorku, natki pietruszki),
  • 4 łyżki keczupu,
  • mielona ostra papryka,
  • sól, pieprz.

Sposób przygotowania:

Faszerowane parówki.
Pomidory, paprykę umyć i wraz z ogórkami drobno pokroić. Cebulkę obrać z łupin, posiekać, zeszklić na 2 łyżkach oleju. Warzywa wymieszać z cebulą, ziołami i serem, doprawić. Parówki obrać z osłonek i przekroić wzdłuż na pół, nie przecinając ich do końca. Ułożyć na blasze i lekko je rozchylić. Do środka nacięcia nakładać przygotowany farsz, wierzch polać keczupem lub ulubionym sosem. Piec ok. 20 min w temp. 170st.

Tagi:

sery zioła ser