Sposób przygotowania:
Faszerowane pieczarki
1) Z pieczarek wydrążyć nóżkę i blaszki, tak aby pozostały same białe kapelusiki 2) Pokroić w kostkę nóżki pieczarek i podsmażyć na masełku z cebulką, szynką i papryką, a następnie przyprawić pieprzem, solą i papryką czerwoną oraz dodać pietruszkę 3) Do podsmażanych na patelni pieczarkowych nóżek, z cebulką, szynką i papryką wrzucić serek i wszystko razem zmieszać, tak aby powstał lepki farsz (ja to robię za pomocą drewnianej łyżki - najpierw rozdrabniam i miażdżę serek na patelni obok składników, a później mieszam go z tymi składnikami) 4) Otrzymany farsz umieścić w pieczarkach 5) Wysypać bułkę tartą na talerz i dodać do niej dosyć dużą ilość oregano i granulowanego czosnku, następnie każdą pieczarkę obtoczyć w jajku i przyprawionej bułce 6) Pieczarki smażyć na głębokim oleju tak, aby powstała złocista panierka 7) Pod koniec smażenia pieczarki można posypać startym serem 8) Pieczarki wyłożyć na talerz i przyozdobić sałatą Smacznego !!! :)
evita0007
evita0007
http://przystole.blox.pl/2010/03/Faszerowane-pieczarki-w-zlocistej-panierce.html
i czy to twoje ????
Agunia
ewawrc