Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Figi w karmelu z lodami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Figi umyć, oczyścić, pokroić na cząstki, podsmażyć na patelni i odstawić.

Figi w karmelu z lodami

Składniki:

Figi w karmelu z lodami

 

 

Sposób przygotowania:

Figi w karmelu z lodami
Figi umyć, oczyścić, pokroić na cząstki, podsmażyć na patelni i odstawić. Rozpuścić na patelni cukier z kilkoma łyżkami wody, aby powstał karmel. Dodać cynamon, mieszankę bakalii i mieszać, smażyć minutę wrzucić figi, wymieszać. Na talerzu ułożyć figi polać sosem z bakaliami, podawać z lodami waniliowymi.

Tagi:

lody bakalie