rozanka

rozanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Filet rybny pieczony w folii

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna pieczona rybka na obiadek

Filet rybny pieczony w folii

Składniki:

Filet rybny pieczony w folii

 

  • filet ryby(panga,dorsz,mintaj,łosoś)
  • plasterki cytryny
  • sól,pieprz
  • oliwa
  • kawałki folii aluminiowej

Sposób przygotowania:

Filet rybny pieczony w folii
Filety rybne umyć i osuszyć na ręczniku kuchennym,posolić, popieprzyć i odstawić na kilka godzin do lodówki.Najlepiej na noc.Kawałki folii aluminiowej(każdy kawałek ryby na osobnej folii) posmarować oliwą,ułożyć filety.Na każdym kawałku ryby położyć plasterek cytryny i zawinąć folię tak aby folia tylko z dołu dotykała rybę a u góry była przestrzeń.Włożyć na około 30 min do nagrzanego do 220st.C piekarnika.Czas pieczenia zależy od grubości filetów.

Tagi:

ryba ryby