miszelka golonka

miszelka golonka

Szef Kuchni
[Przepisów: 32]

Filet w marynacie jogurtowej.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Soczysty filet z kurczaka z grilla? Możliwe!!!

Filet w marynacie jogurtowej. Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Filet w marynacie jogurtowej.

 

  • 1 duży jogurt naturalny
  • 2 podwójne filety z kurczaka

 

  • pieprzu czarnego mielonego, 1/2 łyżeczki papryki w proszku, 1/2 łyżeczka mielonego imbiru, 1/2 łyżeczka kurkumy

Sposób przygotowania:

Filet w marynacie jogurtowej.
Jogurt przelać do miski, wsypać przyprawy. Filety umyć. Osunąć błony i tłuszcz. Przekroić w poprzek- tak żeby z jednego fileta powstały dwa kotlety. Mięso przełożyć do marynaty. Włożyć do lodówki i zostawić na minimum 2 godziny, a najlepiej na całą noc. Zamarynowane mięso smażyć na grillu z dwóch stron. Smacznego !!!
Filet w marynacie jogurtowej.
A tutaj mięso jeszcze leżakuje w marynacie